Skip to main content

Henne Lembeck

Met mijn A Cabrio ben ik naar de APK-keuring geweest: afgekeurd. Er was een te groot verschil tussen links en rechts bij de voorremmen. De auto trekt naar mijn mening iets naar links, maar ik zou ermee kunnen leven. Verder is het lichtbeeld van de koplampen volgens de keurmeester waardeloos. Gelukkig is de rest goed, dus reed ik even terug naar huis om een en ander te verhelpen.

Geen claxongeluid
Dat kon ik wel vergeten. Het werd weliswaar iets beter, maar er bleef nog steeds een te groot verschil tussen de remmen. Onbegrijpelijk, want alles is nieuw. Ik heb de trommels uitgedraaid, nieuw ‘beslag’ op de remsegmenten aangebracht, nieuwe remcilinders geplaatst, wat kun je nog meer doen? Nogmaals ontluchten in ieder geval.
Na veel geëxperimenteer lijken de remmen nu echt honderd procent en de verlichting ook niet verkeerd, nadat ik daar wat geschroefd had. Dus op naar de APK. Niet dus, want opeens doet de claxon het niet meer en dat is toch het eerste dat ze controleren. Ik heb eindeloos liggen klooien met alle aansluitingen, weer doorgemeten, demonteren, enz. Geen claxongeluid.

De deskundigen
Uiteindelijk heb ik Louis ten Haaf gebeld en hem alles uitgelegd. Zijn conclusie: het moest de massa zijn. Voor de zoveelste keer heb ik de massa gecontroleerd, maar kreeg weer geen claxongeluid.
Hans Dielen, elektraspecialist, kwam op bezoek. “Heb je tijd om even te kijken, Hans?” We hebben alle bedradingen losgemaakt, opnieuw aangesloten en…: nog steeds geen claxon. Ondertussen was de massaverbinding tussen stuurhuis en stuurstang tweemaal vervangen en waren de verbindingen opnieuw doorgemeten. Volgens het doormeetapparaat was er wel massa op de stuurstang, maar (helaas) hoger op de stuurstang niet meer.
Ten slotte heb ik Piet Kraan tijdens een bezoek gevraagd wat hij ervan dacht. “Kan helemaal niet”, zei Piet. Als er namelijk beneden massa is, moet er boven ook massa zijn. Dat dachten wij ook, maar helaas was dat bij mij niet het geval. Merkwaardig was ook dat de claxon wel gefunctioneerd had, maar plotseling dienst weigerde.

Goed idee
Twee weken later kwam ik eindelijk op een idee dat ik al weken eerder had moeten hebben. Je gaat ervan uit dat het stuurhuis net als de rest van de carrosserie massa heeft, omdat dit bevestigd is met een brede beugel op de torsiebuis voor, en vastgezet met vier dikke bouten. Niet dus. Het stuurhuis heeft geen massa met de rest. Toen ik vanaf de accu een massaverbinding met het stuurhuis maakte, functioneerde de claxon direct. Dus op naar de APK en ja hoor, voor een jaar lang mag ik de straat weer op.