Skip to main content

De liefhebbers van de 356 kunnen terecht bij de Porsche 356 Club Nederland (sinds 1976, ruim 340 leden). De club is officieel erkend door Dr.Ing.h.c.F.Porsche AG en aangesloten bij de Federatie van Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). In clubverband wordt er veel gerestaureerd én gereden, waarbij het gaspedaal meestal niet wordt gespaard. Het clubblad heet ‘De 356’ en komt elke drie maanden uit.

De Porsche 356 Club Nederland stelt zich ten doel het in stand houden van automobielen van het merk Porsche met de type-aanduiding 356. De club organiseert voor haar leden jaarlijks een aantal evenementen, onder andere een Swapmeeting, diverse eendaagse toertochten en technische meetings. Ook vindt ieder najaar een clubweekend plaats, meestal in het buitenland.

Binnen de Porsche 356 Club Nederland is veel specifieke technische kennis aanwezig. (Aspirant-)leden kunnen een beroep doen op de technische commissie, die hen met raad en daad terzijde zal staan. Algemene informatie wordt verstrekt via het clubblad ‘De 356’ en deze website.

Porsche 356 Club Nederland