Skip to main content

Henne Lembeck

Al jarenlang staat er in het clubblad van de Amerikaanse 356-Registry een advertentie van een nieuw soort accu, de Optima, een zogenoemde droge batterij. Naast alle voordelen heeft hij ook een nadeel: hij kost twee keer zoveel als een gewone accu. Wilde je voorheen zo’n accu hebben, dan moest je hem in de Verenigde Staten bestellen. Maar dat hoeft niet meer, want er is nu een importeur in de Benelux.

Voordelen

De voordelen op een rijtje: allereerst zijn ze leverbaar in 6 Volt en dat is mooi meegenomen. Lang niet alle merken hebben nog 6 Volt accu’s in hun programma. Van groot belang is ook dat de Optima gebaseerd is op de SpiralCell-Technology. In plaats van vlakke platen zoals in traditionele accu’s maakt de Optima gebruik van twee loodplaten, die gewikkeld worden in een SpiralCell met als isolator een glasvezel waarin de elektrolyt geabsorbeerd is. Door gebruik van hoogwaardig lood in combinatie met de speciale productietechniek ontstaat een accu met zeer hoog prestatieniveau en compacte afmetingen. De cellen worden gemonteerd in een zeer sterke behuizing en gasdicht afgesloten. Door het gebruik van dunne loodplaten is een groot actief oppervlak aanwezig, vele malen groter dan bij onze huidige accu’s. Vanwege de lage inwendige weerstand heb je een grote energiedichtheid en hoge startcapaciteit. Ook wordt de accu hierdoor sneller opgeladen. Door de gasdichte constructie en het recombinatieproces is het navullen van water overbodig. De Optima-accu is dus absoluut onderhoudsvrij; zelfs de accupolen zijn corrosievrij. Het gesloten gasdichte systeem stelt je in staat de accu in alle mogelijke standen te monteren, eventueel zelfs op z’n kop.
De gebruikte technologie biedt dus enorme startcapaciteit onder de meest extreme omstandigheden. Heel belangrijk bij onze onregelmatig gebruikte oldtimers is het feit, dat de zelfontlading van dit type accu bijzonder laag is. Zelfs als de accu een jaar niet gebruikt wordt, presteert hij optimaal en levert voldoende startstroom.
Deze SpiralCell-accu werd dertig jaar geleden speciaal ontwikkeld voor het eerste maanvoertuig en is in de daarop volgende tijd verder doorontwikkeld tot de meest betrouwbare en krachtige accu die er op de markt is.

Importeur

Importeur voor Nederland, België en Luxemburg is: De Hoeve Multipower BV, contactpersoon de heer P. Leytens, Professor Eykmanweg 5b, 5144 ND Waalwijk. Telefoon 0416 - 693155, fax 0416 - 695099, e-mail: info@de-hoeve.nl Voor informatie kun je ook terecht op www.optimabatteries.nl

Voor de 356 heb je de Optima Red Top nodig, de zogeheten startbatterij. De 12 Volt accu past krap in de uitsparing in de bandenbak van een 356A, maar helaas kan de kap er dan net niet overheen. Je moet dus een andere oplossing zoeken om de accu vast te zetten. Een metalen stripje erover met een paar gaatjes aan de uiteinden om de trekveertjes in vast te haken, is echter al voldoende. De 6 Volt accu bestaat uit drie cellen en heeft daardoor maar het halve formaat. En blok hout in de accubak vult de ontstane ruimte. Doordat hij iets breder is, past de accudeksel van een A-tje er maar net overheen, maar het gaat. In mijn 356 staat hij in ieder geval muurvast!

De Optima kost € 214,20, inclusief BTW. Veel geld, maar hij gaat ook dubbel zo lang mee en heeft verder alleen maar voordelen.